Strid väntas när asbesten ska städas ur Europa

EU-förhandlingarna om ett nytt direktiv för asbest har gått in i slutförhandlingar. Parlamentets högre krav på accepterade gränsvärden ställs mot ministerrådet och kommissionens förslag på lägre. ”Vi menar att arbetstagarna ska skyddas mot i princip all exponering av asbest”, säger Johan Torstensson Aas, Byggnads. 

EU-förhandlingarna om ett nytt direktiv för asbest har gått in i trilog. Parlamentets högre krav på accepterade gränsvärden ställs mot ministerrådet och kommissionens förslag på lägre. Men en överenskommelse ser inte ut att kunna gå i mål förrän efter att Sverige lämnat över ordförandeklubban till Spanien. 
EU-förhandlingarna om ett nytt direktiv för asbest har gått in i trilog. Parlamentets högre krav på accepterade gränsvärden ställs mot ministerrådet och kommissionens förslag på lägre. Men en överenskommelse ser inte ut att kunna gå i mål förrän efter att Sverige lämnat över ordförandeklubban till Spanien. Foto: Heiko Junge/NTB/TT
Louise Carlsson-Örning

De nya EU-direktivet för asbest har nu börjat förhandlas i trilog mellan parlamentet, ministerrådet och EU-kommissionen.

På förhandlingsbordet ligger parlamentets förslag att sänka det tillåtna gränsvärdet för

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00