Miljardprislapp för framtida energirenoveringar – ”Vi kommer behöva politiska åtgärder”

De kommande 25 åren kommer energirenoveringar för 565 miljarder kronor att behöva göras i de allmännyttiga bostadsbeståndet. ”Men man får inte fastna i att det blir dyrt och att det blir omöjligt, för det kommer att gå”, säger Björn Berggren, energiexpert på Sveriges allmännytta. 

”Vi kan göra det här och att energieffektivisering är en viktig åtgärd för att begränsa klimatförändringarna. Sen kommer tajmingen att vara otroligt viktig, att vi inte tvingar fram onödiga renoveringar i förtid”, säger Björn Berggren, Sveriges allmännytta. 
”Vi kan göra det här och att energieffektivisering är en viktig åtgärd för att begränsa klimatförändringarna. Sen kommer tajmingen att vara otroligt viktig, att vi inte tvingar fram onödiga renoveringar i förtid”, säger Björn Berggren, Sveriges allmännytta. Foto: Sveriges allmännytta/Ali Lorestani / TT
Louise Carlsson-Örning

Prislappen för de kommande energirenoveringar som behöver göras i allmännyttans bostadsbestånd kommer att landa på 565 miljarder kronor fördelat på de kommande 25 åren. Det konstaterar Sveriges allmännytta i en ny analys. 

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00