Här är intervjuer med alla toppkandidater

EU-VALET. Här är din guide till valet den 26 maj. Altingets Sigrid Melchior har frågat ut samtliga toppkandidater från de partier som i dag är representerade i Eu-parlamentet.

Sex kvinnor och tre män slutspurtar nu inför valdagen den 26 maj. Men vilka är skillnaderna mellan toppkandidaterna? Vilka frågor vill de jobba med i parlamentet, vilka utskott vill de hamna i? Hur ser de på sociala pelaren, migrations- och klimatpolitiken? Hur ska de redovisa de omdebatterade kontorspengarna? De frågorna och många, många fler får du svar på i Altingets utfrågning av toppkandidaterna. 

Här är alla intervjuer

Tema: EU-valet: Altinget intervjuar toppkandidaterna

Forrige artikel KD och SD vill inte att EU verkar för fri abort KD och SD vill inte att EU verkar för fri abort Næste artikel Unik valkompass – bli matchad med partier från 17 länder Unik valkompass – bli matchad med partier från 17 länder
Färre får säga till tidigt om EU-politiken

Färre får säga till tidigt om EU-politiken

FÖRANKRING. Många intressenter är frustrerade över att regeringen inte ger dem tillfälle att tidigt kommentera nya EU-förslag. Och det finns fog för frustrationen, visar ny svensk forskning.