Grön ungdom: Rösta för vår framtid

DEBATT. De andra partierna pratar i stora ord om klimatet för att sedan inte göra något alls. Miljöpartiet har ett brett valmanifest med konkreta förslag, skriver språkrören för Grön ungdom. 

David Ling
Språkrör Grön ungdom
Aida Badeli
Språkrör Grön ungdom
 
Vi ser ett samhälle som nu står inför sin största kris någonsin – klimatkrisen. Det går inte att fortsätta som vanligt och göra som man alltid gjort. Fortsätter vi som vi gör nu kommer miljöproblemen och klimatkrisen att förvärras och landa i våra knän.

Krävs konkret handling

De kommande fem åren avgör vilken framtid vi unga lämnas åt. Vi kan inte ha politiker i EU som väljer bort att kämpa för oss, vår framtid och vår generation.

Vi har alldeles för länge fått höra på fina ord om klimatfrågan, men det vi behöver är konkret handling. Under den gångna mandatperioden har Miljöpartiet lyckats bidra till en höjning av priset på koldioxid med över 400 procent för kraftverk och industrier.

Genomförd politik

Miljöpartiet har också lyckats få igenom följande i parlamentet:

  • En tredjedel av de pengar EU investerar i forskning och innovation, uppemot 435 miljarder kronor, kommer att öronmärkas åt forskning om klimat- och miljöproblem
  • Ett mer etiskt och jämlikt fiskeri som motverkar överfiske
  • Förenklad tågbokning i Europa med öppna bokningssystem

Modig klimatpolitik

Forskningen säger att vi har tio år på oss för att ställa om samhället och lyckas hålla Parisavtalet. För vår skull måste det vara tio år av hårt klimatarbete – för vår framtid.

Därför är EU-valet och de kommande fem åren helt avgörande för både planeten och för oss ungdomar. Därför behövs det modig klimatpolitik med en koldioxidbudget som inte tummar på vår framtid. Därför har vi fått nog av partier som struntar i vår tids ödesfråga och vår framtid.

En röst för klimatet

Nu måste EU göra ännu mer och Miljöpartiet har ett brett valmanifest med konkreta förslag. När en miljon arter är utrotningshotade och vi redan nu är uppe i minst en grads global uppvärmning blir det allt tydligare att varje röst behöver vara en röst för klimatet, miljön och för vår framtid.

Miljöpartiet står pall

Vi har gång på gång sett hur de andra partierna pratar i stora ord om klimatet för att sedan inte göra något alls. Miljöpartiet har istället visat prov på handlingskraft, våra EU-parlamentariker har suttit med i klimatutskotten och slitit vid förhandlingsborden för klimatet.

När det blir tufft, när det är dags för det faktiska arbetet, då står Miljöpartiet pall. Vi backar inte från våra löften. För oss är det inte bara tomma ord i en valrörelse, vi vet vad som står på spel.

Det finns bara ett grönt parti – Miljöpartiet.

Forrige artikel Moderater: Moderater: "Klimatet bryr sig inte om rödgrön symbolpolitik" Næste artikel Piratpartiet: Sprid grön teknik till Afrika och Asien Piratpartiet: Sprid grön teknik till Afrika och Asien