Brysselbubblan: Greta-effekten, återvändande jihadister och Belgiens soldoktor

PODD. Når Greta Thunberg-effekten ända in i maktens korridorer i Bryssel? I dagens avsnitt av Brysselbubblan analyserar EU-korrespondenterna Sigrid Melchior och Teresa Küchler den svenska klimataktivistens triumfatoriska besök i EU-huvudstaden och blickar framåt: kommer EU:s politiker (och journalister!) att ta ungdomarna och deras klimatoro på allvar?

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

Teresa har också den här veckan rest till Paris för samtal med franska politiker och diplomater om hur den stolta republiken ställer sig till bland annat frågan om vad man ska göra åt de 800 europeiska IS-krigare som nu när terrorsekten faller kan återvända till Europa med hämnd i sinnet. Ska man hämta hem dem – eller lämna dem åt deras öden i Syrien? Och så pratar värdinnorna om belgiska solarier – igen.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Ökad öppenhet ska minska risk för ny glyfosatstrid Ökad öppenhet ska minska risk för ny glyfosatstrid Næste artikel Vändpunkt har tagit sig över första tröskeln Vändpunkt har tagit sig över första tröskeln
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.