Brysselbubblan: Skotsk självständighet, köpta demonstranter och Eddie Izzard

PODD. En fransk entreprenör vill skapa ett ”Uber” för gatudemonstranter: ett sätt att beställa deltagare till folkliga protester över mobiltelefonen. Brysselbubblans värdinnor Sigrid Melchior och Teresa Küchler diskuterar både cynismen i, och möjligheten att tjäna pengar på affärsidén.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

I veckans avsnitt av EU-podden Brysselbubblan tar sig programledarna också en titt på Skottland och vad som hänt med självständighetskraven i regionen sedan folkomröstningen 2014 – alltså innan britterna beslutade att lämna EU. 

Och så presenterar de ett par av toppkandidaterna till jobbet som EU-kommissionens ordförande. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Näringslivet öppnar för klimattullar och backar 2050-mål Näringslivet öppnar för klimattullar och backar 2050-mål Næste artikel Soraya Post: Romer behöver ett icke-diskriminerande samhälle Soraya Post: Romer behöver ett icke-diskriminerande samhälle
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.