Brysselbubblan: Erdogan, kampen för snuset och en häst utklädd till zebra

PODD. Med bara två veckor kvar till EU-valet har det blivit bråda tider i Brysselbubblanstudion: det är många bokstäver kvar i det EU-parlaments-ABC som värdinnorna Sigrid Melchior och Teresa Küchler lovade att få klart före valet. Lyckades de komma på något Brysselrelaterat på bokstaven Z? Lyssna själva.

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

I dagens poddavsnitt kastar sig värdinnorna också med hull och hår in i det snåriga förhållandet mellan EU och Turkiet, det av unionens hågade kandidatländer som rör upp starkast känslor. När de mest grundläggande principerna för en demokrati – fria val – idag ser ut att brytas i president Erdoğans alltmer auktoritära rike, är det då kanske dags för EU att låsa dörren och kasta bort nyckeln? Vad står på spel? Och så har Sigrid hittat två av Europas mest tondöva politiker.

Forrige artikel Fritzon (S) vill stänga ute rumänska socialdemokrater ur partigruppen Fritzon (S) vill stänga ute rumänska socialdemokrater ur partigruppen Næste artikel Stormiga samtal om sjöfartens utsläppsåtgärder Stormiga samtal om sjöfartens utsläppsåtgärder