Brysselbubblan: "Framåt för foliehattarna, Västlänken i Bryssel och superhjälten Theresa May"

PODD. Det våras för Europas foliehattar, som på senare tid fått allt solidare politiska plattformar att stå på. I dagens avsnitt av Brysselbubblan tänker värdinnorna Sigrid Melchior och Teresa Küchler med nostalgi tillbaka på tiden då klimatförnekare och andra vetenskapsbortvända fick nöja sig med att sitta på sina kammare och skriva arga mejl till journalister. 

Av: Sigrid Melchior och Teresa Küchler

EU-podden har också tagit fram en lista över förväntansfulla svenska partier som ställer upp i valet till Europaparlamentet i vår. Flera frågor infinner sig, som hur i allsindar partiet Demokraterna från Göteborg ska kunna lyfta upp sin enda politiska fråga – att stoppa ett lokalt tågtrafikprojekt – till EU-nivå. Och så vrider vi och vänder på fenomenet Theresa May: förbluffande ändå, att hon fortfarande står upprätt där i stormvinden. 

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Brysselbubblan och för information om personerna bakom. 

Tema: Brysselbubblan

Forrige artikel Julrusch med beslut för att skydda medborgarna Julrusch med beslut för att skydda medborgarna Næste artikel Regeringen skjuter upp klimatbeslut om skogen Regeringen skjuter upp klimatbeslut om skogen
Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

Energiministrar vacklar när EU håller på missa sina mål

KLIMAT. EU är på väg att missa de gemensamma energimålen för unionen 2030. Energiministrarna utlovar skärpning, men är inte överens om vägen framåt. För svensk del vill energiminister Anders Ygeman (S) inte se mer av Bryssel.