Petad EU-parlamentariker blir MSC-chef

NYTT JOBB. Linnéa Engström (MP) petades ut från listan av sitt parti inför EU-valet. I april blir hon programdirektör för hållbarhetsmärkningen MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

Europaparlamentarikern Linnéa Engström väljer att lämna politiken. Den 29 april tillträder hon tjänsten som ny programdirektör för hållbarhetsmärkningen Marine Stewardship Council, MSC, i Skandinavien och Östersjöregionen.

– Överfisket och det illegala fisket hotar hela det marina ekosystemet. MSC har en viktig roll för att skapa ett långsiktigt hållbart fiske. För mig är det därför ett drömjobb att få bidra till MSC:s arbete för ett levande hav, säger Linnéa Engström i ett pressmeddelande.

Engström kommer dock att sitta kvar som EU-parlamentariker mandatperioden ut, det vill säga till och med i början av juli då det nya parlamentet formellt tillträder.  

– I och med att jag inte ställer upp i valet så handlar min resterande tid i parlamentet om att knyta ihop säcken, tacka samarbetspartners och medarbetare, städa ur kontor och mailkorgar och avsluta på ett bra sätt, säger Linnéa Engström i en skriftlig kommentar till Altinget.

Tog över Lövins plats

Engström blev EU-parlamentariker i oktober år 2014 då hon ersatte Isabella Lövin som blev minister. När Miljöpartiets valberedning i december presenterade sitt förslag på kandidater inför EU-valet fanns inte Linnéa Engström med överhuvudtaget på listan, men valberedningen ville inte ge någon förklaring till sitt beslut.

MSC:s nuvarande programdirektör är Minna Epps. Epps går vidare till ett jobb på Internationella Naturvårdsunionen, IUCN.

Läs också: Engström (MP) petad – utan förklaring

Forrige artikel Din hjälp att välja en politiker Din hjälp att välja en politiker Næste artikel Få kandidater till parlamentet nappar på fisket Få kandidater till parlamentet nappar på fisket
De fem stora frågorna efter EU-toppmötet

De fem stora frågorna efter EU-toppmötet

ÅTERHÄMTNING. Dammet har lagt sig efter statschefernas stora budgetmangling. Men nya strider väntar när det ska klargöras hur väl långtidsbudgeten och återhämtningsfonden går i linje med miljö- och klimatmålen.