Hon blir RFSU:s nya förbundsordförande

RFSU:s kongress har valt Lina Fridén till ny förbundsordförande. Hon har varit förtroendevald inom RFSU sedan 2019 och har arbetat med civilsamhällesfrågor de senaste tio åren.

Lina Fridén är nyvald förbundsordförande för RFSU. 
Lina Fridén är nyvald förbundsordförande för RFSU. Foto: Daniel Ivarsson
Albin Bohlin

Kongressen valde därmed enigt att gå på valberedningens förslag och välja Lina Fridén till förbundsordförande.

– Det är en otrolig ära att få förtroendet att leda en så viktig organisation som RFSU. Jag kan inte föreställa mig ett finare uppdrag och jag ser fram emot att tillsammans med hela vår rörelse fortsätta att driva på arbetet för allas rätt att bestämma över sin kropp och sin sexualitet, säger Lina Fridén i ett pressmeddelande.

Det var i söndags som Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) höll sin kongress i Halmstad. Där beslutades bland annat om att anta ett nytt idéprogram. Till skillnad från tidigare idéprogram är det nya tydligare orienterat kring organisationens grundläggande värderingar och inte kring ställningstaganden i sakfrågor.

Lina Fridén arbetar med civilsamhällesfrågor och kommer närmast från en tjänst på Nod, Nationellt organ för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället, där hon har arbetat samverkan mellan regering, myndigheter och civilsamhälle. Hon var dessutom vice ordförande och ordförande i RFSU Stockholm 2019–2021 och ledamot i RFSU:s riksstyrelse 2021–2023.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00