Hon blir RFSL:s generalsekreterare

Efter 73 år har RFSL fått sin första generalsekreterare. Det är stats- och beteendevetaren Tawar Dabaghi som fått uppdraget att företräda organisationen som arbetar för att motverka homofobi, transfobi och bifobi.

Victoria Solvin

Dabaghi har många tunga uppdrag bakom sig. Under åren 2015 till 2021 arbetade hon som departementssekreterare på finansdepartementet. I sin roll ansvarade Dabaghi för mål- och budgetprocesser och arbetade med resultatredovisning. Hon har också arbetat som socialsekreterare på Södertälje kommun och i Solna stad och haft rollen som administrativ samordnare hos SIEPS (Svenska institutet för europapolitiska studier), liksom verksamhetschef för Ungdom mot rasism och Studiefrämjandet Östergötland.

Tawar Dabaghi 
Tawar Dabaghi  Foto: Pressbild

I en intervju med RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, beskriver Tawar Dabaghi sig som effektiv och bra på att läsa av människor. Rollen som generalsekreterare för RFSL säger hon är viktig.

”Vi har så mycket kvar att göra. Det handlar om mänskliga rättigheter och solidaritet. Att bidra till ett inkluderande samhälle.”


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00