Förstudie: Försåtlig fråga om utländsk finansiering av trossamfund

Försåtligt ställd fråga och bristande förståelse av centrala begrepp. Kritik riktas i praktiken mot politiker på båda sidor blockgränsen i en förstudie av 35 religiösa samfund, som civilsamhällesforskarna Johan von Essen och Sara Vilgeus Loy har gjort på uppdrag av Myndigheten för stöd till trossamfund (SST).

En del av de intervjuade känner sig utpekade eller misstänkliggjorda, säger professor Johan von Essen om den förstudie som han har varit med och gjort på uppdrag av Myndigheten för stöd till trossamfund inför en kommande utredning. (Bilden är från Islamic center i Malmö, som i november 2020 tog fick ett misstänkt föremål skickat till sig med posten.)
En del av de intervjuade känner sig utpekade eller misstänkliggjorda, säger professor Johan von Essen om den förstudie som han har varit med och gjort på uppdrag av Myndigheten för stöd till trossamfund inför en kommande utredning. (Bilden är från Islamic center i Malmö, som i november 2020 tog fick ett misstänkt föremål skickat till sig med posten.)Foto: Johan Nilsson/TT
0:000:00