Bekräftat: Propositionen om demokrativillkor har dragits tillbaka

Under torsdagens regeringssammanträde drogs propositionen om demokrativillkor för tillbaka, har Altinget fått bekräftat. Frågan togs också upp i riksdagens frågestund.

Tidigare kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S), var den som lämnade över propositionen till riksdagen i somras. Nu dras den tillbaka.
Tidigare kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S), var den som lämnade över propositionen till riksdagen i somras. Nu dras den tillbaka.Foto: Maja Suslin/TT
Anders Gustafsson

Altingets källor bekräftar att beslutet fattades på regeringssammanträdet under morgonen, men ärendet har ännu inte expedierats och blivit offentligt. 

På eftermiddagen fick socialminister Jakob Forssmed (KD) svara på Jonas Anderssons (SD) fråga under riksdagens frågestund. Andersson sade att hans parti såg den liggande propositionen som otillräcklig, och att de vill ha tuffare krav.

– Hur kommer regeringen att agera för att stoppa att statsbidrag till civilsamhället går till islamism och andra farliga krafter, fram till dess att vi har en ny proposition om demokrativillkor på riksdagens bord? frågade Jonas Andersson.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00