SKR och regeringens satsning på primärvården –”rörliga läkare” ett problem

Regeringen och SKR har presenterat årets överenskommelse för riktade bidrag till sjukvården. Bland annat satsas nära 3,2 miljarder på nära vård med primärvården som nav. Att många läkare flyttar runt mellan vårdcentraler skapar problem, enligt Marie Morell (M), SKR.

Överst socialminister Lena Hallengren (S) och under Marie Morell (M), ordförande för SKR:s sjukvårdsdelegation på en digital pressträff där de presenterade årets överenskommelser mellan regeringen och SKR om satsningar på sjukvården.
Överst socialminister Lena Hallengren (S) och under Marie Morell (M), ordförande för SKR:s sjukvårdsdelegation på en digital pressträff där de presenterade årets överenskommelser mellan regeringen och SKR om satsningar på sjukvården.Foto: Janerik Henriksson/TT
Marie Lundahl

Regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR) har presenterat årets fyra överenskommelser om hur de 11 miljarder i riktade insatser från höstbudgeten ska fördelas under 2022.

Nära 3,2 miljarder kronor satsas på utvecklingsområdet Nära vård. Nytt för i år är fokus på behovet av fler verksamhetsförlagd utbildning (VF) – praktikplatser – för sjuksköterskor.

– Vi behöver få mer kunskap om hur stort problemet är och hur det förhindrar att sjuksköterskestudenter inte kan fullfölja sin utbildning, säger Marie Morell (M), ordförande för SKR:s sjukvårdsdelegation, till Altinget.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00