Samhall expanderar med 1000 jobb

KORTNYTT. Under 2019 får ytterligare 1 000 personer med svåra och sammansatta funktionshinder jobb i bolagets verksamheter, ett beslut som togs på en extra årsstämma, efter att regeringen hade gett grönt ljus. 

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) tycker att det är viktigt att ytterligare 1 000 personer kommer att anställas av Samhall. 

– För mig som minister är Samhall en väldigt viktig kugge för att kunna få de här grupperna i arbete. Två tredjedelar av de personer som i fjol kom till Samhall från Arbetsförmedlingen står allra längst från den ordinarie arbetsmarknaden. Det kan exempelvis handla om personer med svår autismspektrumdiagnos i kombination med dyslexi, adhd och missbruk, säger Johansson till Dagens Nyheter. 

Samhall har i dag runt 25 000 anställda, som anvisats dit av Arbetsförmedlingen. Totalt fick 8 500 nya medarbetare jobb eller praktikplats under 2018 vilket är rekord. Ungefär 1 500 medarbetare övergick dessutom till jobb utanför Samhall förra året, vilket också är rekord. 

Login