Om  
Frida Lawenius

Naturvetarna rekryterar Per Sjödin

Per Sjödin rekryteras som förhandlingschef på fackförbundet Naturvetarna. Sjödin kommer närmast från jobbet som förhandlings- och lönechef i Sundbybergs kommun.

Victoria Solvin

Sjödin har mångårig erfarenhet från branschen, både som arbetsgivare och arbetstagare. Han har varit ombudsman och förhandlare på flera stora fackförbund, däribland KFS (Arbetsgivarorganisationen för samhällsnyttiga företag), Fackförbundet ST och Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter.

Per Sjödin
Per Sjödin Foto: Palle Liljebäck

– Pers gedigna kompetens är en värdefull tillgång för att möta behoven hos våra medlemmar, både i dag och i framtiden. Jag ser fram emot att vi gemensamt ska flytta fram Naturvetarnas positioner för hållbara och goda villkor för naturvetare, säger Frida Lawenius, förbundsdirektör för Naturvetarna i ett pressmeddelande.

Fackförbundet Naturvetarna organiserar cirka 35 000 medlemmar som är verksamma inom såväl privat sektor som kommuner, regioner och staten. Merparten av dem har avlagt en akademisk examen i naturvetenskapliga ämnen.

Per Sjödin kommer som förhandlingschef ansvara för en avdelning med 21 medarbetare. Avdelningens anställda består av experter inom facklig arbetsrätt och rådgivning och som verkar för att lyfta frågor om naturvetares löner och villkor.

Nämnda personer

Frida Lawenius

Förbundsdirektör Naturvetarna
fil. mag. ekonomisk historia (Lunds uni. 1998)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00