Hon föreslås leda Sveriges lärare

Anna Olskog, grundskollärare från Umeå, föreslås bli Sveriges lärares nästa ordförande. ”Det blir ett nytt ansikte, en ny energi och en nystart för förbundet”, säger Johanna Jaara Åstrand till Altinget. 

”Vi behöver verkligen mobilisera och dra nytta av vår fulla potential. Det har man betydligt större förutsättningar att göra när man kommer som ny än att man har ett långt bagage bakom sig”, säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Sveriges lärare, efter att ha tagit del av valberedningens förslag. 
”Vi behöver verkligen mobilisera och dra nytta av vår fulla potential. Det har man betydligt större förutsättningar att göra när man kommer som ny än att man har ett långt bagage bakom sig”, säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Sveriges lärare, efter att ha tagit del av valberedningens förslag. Foto: Anders Wiklund/TT
Rebecka Prahl

På måndagen presenterade Sveriges lärares valberedning sitt förslag på förbundets nya ordförande. Det var en enig valberedning som ställde sig bakom Olskog, som tidigare varit ordförande för Lärarförbundet Umeå.

Altinget logoArbetsmarknad
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget arbetsmarknad får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00