Flera avhopp i Almegas ledningsgrupp

Det senaste halvåret har mellan 12 och 20 medarbetare ur Almegas övre skikt lämnat arbetsgivarorganisationen, erfar Altinget. Inget konstigt, menar organisationen själv. 

Almegas vd Ann Öberg menar att en viss personalrotation är naturlig och vill inte kommentera enskilda medarbetare.
Almegas vd Ann Öberg menar att en viss personalrotation är naturlig och vill inte kommentera enskilda medarbetare.Foto: Almega
Rebecka Prahl

Bland dem som slutat finns en handfull personer som har suttit i ledningsgruppen. De flesta har gått till andra arbetsplatser, exempelvis Andreas Åström som gick till Liberalerna, Innovationsföretagens förbundsdirektör Magnus Höij och kommunikationschefen Ingrid Hedenvind Brask – som blir kommunikationschef på LRF i augusti. 

Enligt Altingets uppgifter har 20 personer slutat sedan oktober, varav 12 är bekräftade. Fem av dem satt i ledningsgruppen. Bland avhopparna finns både höga chefer, personer på kommunikationsavdelningen och ansvariga på tunga ämnesområden. 

Erik Juhlin, pressansvarig på Almega, menar att inget särskilt ligger bakom avhoppen. 

Ni fick en ny vd i december. Kan avhoppen ha något med det att göra?

– Det får du fråga dem om. Jag tänker att det finns en annan aspekt. Det har funnits en uppdämdhet under pandemin, så det är en väldig rörelse på arbetsmarknaden just nu generellt. Det är ganska många som flyttar på sig, säger Erik Juhlin till Altinget. 

När Altinget når Almegas vd Ann Öberg ger hon samma förklaring till avhoppen. 

– Vi är närmare 170 medarbetare så en viss personalrotation är naturlig, speciellt efter ett par års stillestånd under pandemin, säger hon till Altinget.  

Nämnda personer

Andreas Åström

Näringspolitisk chef Installatörsföretagen
Magisterexamen i statsvetenskap (Umeå uni., 2000)

Ann Öberg

Vd Almega
Doktorsexamen i ekonomi (Uppsala uni., 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00