Brandberg om kritiken efter olyckorna: ”Vi har tagit flera initiativ”

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna riktar skarp kritik mot regeringen efter de flertalet dödsolyckor på arbetsplatser som skett de senaste månaderna. ”Det låter som att regeringen inte har vidtagit några åtgärder alls och det är ju inte sant”, säger Paulina Brandberg (L).

”...vi har framförallt växlat upp arbetet mot arbetslivskriminaliteten. Det kan inte ha undgått någon att den här regeringen slår mot kriminaliteten i alla dess former”, säger biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg i samband med den särskilda riksdagsdebatten om dödsolyckor på byggarbetsplatser. 
”...vi har framförallt växlat upp arbetet mot arbetslivskriminaliteten. Det kan inte ha undgått någon att den här regeringen slår mot kriminaliteten i alla dess former”, säger biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg i samband med den särskilda riksdagsdebatten om dödsolyckor på byggarbetsplatser. Foto: Pontus Lundahl / TT
Louise Carlsson-Örning

Oppositionspartierna menar att den nuvarande regeringen är alltför passiv i arbetet med att skapa säkrare arbetsplatser och att hindra dödsolyckor.

Under den särskilda riksdagsdebatt som Vänsterpartiet kallat till med anledning av

Altinget logoArbetsmarknad
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget arbetsmarknad får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00