M och KD ska styra med hjälp av SD i Trelleborg

KORTNYTT. Moderaterna och Kristdemokraterna kommer med hjälp av Sverigedemokraterna, styra Trelleborg de kommande fyra åren. 

Moderaterna och KD kommer att styra i minoritet:

– Sverigedemokraterna hjälper till att släppa fram detta styre och sedan gå i opposition, säger Mikael Rubin (M).

Moderaterna och Kristdemokraterna besitter 15 av 51 platser i kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna blev största parti i valet och fick 13 mandat. 

– Snabbt insåg vi att vi har mycket gemensamt med Moderaterna. Vi har haft samsyn i de flesta frågorna. Det kommer att märkas i Trelleborg att vi har inflytande, säger Helmuth Petersén (SD).

M, KD och SD kommer att ingå i en så kallad valteknisk samverkan. Detta innebär att de får alla ordförandeposter, vice och andre viceordförandeposter i kommunens nämnder.

Forrige artikel 6 av 10 kommuner resursfördelar efter viss modell Næste artikel Mälardalens högskola köper ut anställda för 3,4 miljoner
Fredriksson ryter ifrån:

Fredriksson ryter ifrån: "Hanteras bäst av dem som kan skolan"

SKOLSTART. Folkhälsomyndigheten ska inte ge detaljerade rekommendationer om skolan, slår Skolverkets gd Peter Fredriksson fast. Han uppmanar nu huvudmän och kommunpolitiker att ta ansvar för lärarnas säkerhet och för att skolstarten fungerar.