Om  
Sara Arrhenius
Madeleine Sjöstedt

KKH:s rektor blir direktör för Svenska institutet i Paris

Sara Arrhenius, rektor på Kungliga konsthögskolan, har utsetts till ny direktör och kulturråd vid Svenska institutet i Paris.

Arrhenius har en lång bakgrund i konstvärlden som kritiker, curator och ledare. För drygt fem år sedan tillträdde hon som rektor på Kungliga konsthögskolan. År 2005 blev hon Bonnier konsthalls första chef och ledde verksamheten under 15 år. Dessförinnan var hon direktör för Konstnärsnämnden.

Som kulturskribent har hon haft uppdrag på Dagens nyheter och Aftonbladet.

– I Sara Arrhenius har vi fått precis det vi önskade: en erfaren ledare med solid bakgrund inom kultursektorn som dessutom verkat i Frankrike. Vi är otroligt glada över den erfarenhet, kraft och förmåga som hon kommer att tillföra verksamheten såväl i Paris som i Stockholm, säger Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet, i ett pressmeddelande.

Hon tillträder tjänsten den 1 januari 2023 och ersätter då Ewa Kumlin som suttit på posten sedan 2018.

Svenska institutet i Paris är ett centrum för svensk kultur som anordnar bland annat konstutställningar, filmvisningar och seminarier. Institutets verksamhet syftar också till att stärka relationen mellan Frankrike och Sverige.

Nämnda personer

Sara Arrhenius

Direktör och kulturråd Svenska institutet i Paris

Madeleine Sjöstedt

Generaldirektör Svenska institutet, utredare Tidskriftsstödsutredningen
Jur. kand (Stockholms uni., 1990)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00