Branschen hoppas att Skolverket sätter fart på digitaliseringen

SAMORDNING. Swedish edtech industry tycker att skolorna tagit ett sjumilakliv i digitaliseringen. Men om digitala prov ska bli verklighet måste branschen och Skolverket ta fram standarder som gör att alla länkar i kedjan fungerar.

Foto: Annika af Klercker/SvD/TT
Josefin Lingström
Jannie Jeppesen, vd för Swedish edtech industry
Jannie Jeppesen, vd för Swedish edtech industry Foto: Swedish Edtech Industry

När jag hör med europeiska kollegor så märker jag att vi ligger bra till gällande teknisk infrastruktur och kompetens jämfört med dem.

Jannie Jeppesen
Vd, Swedish edtech indsutry

Branschorganisationen Swedish edtech industry beskriver det som att de har varit i stormens öga sedan corona tvingat skolorna skulle ställa om till digital undervisning.

Organisationen har haft ett samordningsansvar för att samla alla leverantörers stödresurser till den digitala plattformen Skola hemma, berättar vd:n Jannie Jeppesen.

– Där hade vi som branschförening mycket hjälp av våra motsvarande organisationer runtom i Europa. De länderna gick i lockdown före oss. De låg en vecka före oss så då kunde jag meddela behoven till våra medlemmar. Så vi i Sverige var ganska bra rustade inför att gymnasierna gick över till distansundervisning, säger hon till Altinget.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00