Tidigare chefredaktör blir ny chef på SKR

Olov Carlsson, i dag chefredaktör för tidningen Dagens samhälle, har anställts som ny chef för kommunikationsavdelningen på Sveriges kommuner och regioner (SKR). Han tillträder sin nya tjänst den 1 juli 2020.

Den 10 december 2019 blev det klart att Carlsson lämnar sin roll som chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens samhälle, en tjänst han har haft sedan december 2016.

– Jag har under mina år på Dagens samhälle arbetat för att digitalisera och affärsutveckla tidningen och verksamheten, primärt för att framtidssäkra företaget men samtidigt också för att, på styrelsens och tidigare ägares uppdrag, förbereda bolaget för en eventuell försäljning. Dagens samhälle har härmed landat i ett större sammanhang, där tidningens fortlevnad och utveckling säkerställs. Mitt uppdrag är genomfört och nu känner jag att det är dags att lämna över till någon annan att fortsatt leda tidningen in i framtiden, sa Olov Carlsson i ett pressmeddelande från Dagens Samhälle. 

Blir ny kommunikationschef

Carlsson, som är utbildad journalist, har haft många ledande positioner inom media. Han har bland annat varit chef på SVT Nyheter och Sport, redaktionschef på TV4 samt chefredaktör för Norrtelje tidning och Länstidningen Södertälje.

Nu står det klart att han ska efterträda SKR:s nuvarande kommunikationschef, Monica Björklund Aksnes, som går i pension. 

– Olov Carlsson har lång erfarenhet av att leda kommunikationsarbete i komplexa organisationer och en stor vana av att leda omställning. Olov Carlssons erfarenheter och kompetens kommer att vara ett värdefullt tillskott i SKR:s ledning, säger Staffan Isling, vd för SKR, i ett pressmeddelande.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00