Om  
Veronica Palm

Tidigare S-ledamot till fackförbundet DIK

Fackförbundet DIK har anställt den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm som vikarierande utredningsansvarig.

Under tiden som riksdagspolitiker var hon bland annat ordförande i civilutskottet och vice ordförande i socialutskottet. Palm har sedan utträdet ur riksdagen år 2015 ägnat sig åt ett ordförandeuppdrag i Alla kvinnors hus och skrivit två böcker på feministiskt tema. Hon sitter också i Rädda barnens styrelse och var särskild utredare i regeringens utredning om tandvård som pågick i tre år. 

DIK:s kommunikations- och marknadsavdelningen anställer också Agnes Kullenmark som projektledare. Hon kommer senast från Arenagruppen.

– Många av DIKs medlemmar har oerhört samhällsviktiga jobb och vi som deras fackförbund behöver bli ännu bättre på att lyfta deras frågor, inte minst i ett valår. Därför är jag så glad att Veronica och Agnes vill jobba hos oss, säger Johanna Lindell VD för DIK, i ett pressmeddelande.

DIK är ett fackförbund för anställda eller studenter inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. I dag har de drygt 20 000 medlemmar och ingår i Saco.

Nämnda personer

Veronica Palm

Politisk redaktör Norrländska Socialdemokraten, NSD
Kvinnovetenskap (Linköpings uni. 1995-1999)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00