Om  
Mats Berglund

Han tar över Amanda Linds portfölj

När Amanda Lind valdes till språkrör för Miljöpartiet lämnade hon även ett antal poster. Nu står det klart vem som tar över efter henne som ordförande för kulturutskottet.

Albin Bohlin

Det är Mats Berglund (MP) som blir ny ordförande i kulturutskottet. Sedan tidigare är han ledamot i socialförsäkringsutskottet och kulturutskottet samt suppleant i skatteutskottet, arbetsmarknadsutskottet, finansutskottet, socialutskottet och EU-nämnden.

Utöver ordförandeuppdraget tar han även över Amanda Linds tidigare uppdrag som suppleant i konstitutionsutskottet och utbildningsutskottet. Mats Berglund blir dessutom partiets mediepolitiska talesperson.

– I en tid när demokratin hotas fyller kulturfrågorna en allt större roll. Här blir vikten av kultur och idrott det som får individen och samhället att växa i stället för att krympa. Det här är frågor som jag tillsammans med ledamöter i kulturutskottet kommer fortsätta att värna, säger Mats Berglund i ett pressmeddelande.

Mats Berglund har tidigare varit statsrådsersättare under Per Bolunds tid som miljöminister. Innan dess har han erfarenhet från kommunpolitiken i Stockholms stad. När Per Bolund lämnade riksdagen tog Berglund över hans plats som riksdagsledamot.

Mats Berglund tar dock inte över alla ansvarsområden som Amanda Lind tidigare har haft. Jan Riise blir partiets minoritetspolitiska talesperson. Amanda Palmstierna tar över Mats Berglunds plats som ordinarie ledamot i socialförsäkringsutskottet.

Nämnda personer

Mats Berglund

Riksdagsledamot (MP)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00