Om  
Peter Normann

Peter Normann ny styrelseledamot i Alrow Media

Koncernen Alrow Media, som svenska Altinget ingår i, får i och med årsskiftet en ny styrelseledamot.  

Peter Normann, ny i styrelsen för Alrow Media.
Peter Normann, ny i styrelsen för Alrow Media.Foto: TV 2 Danmark/PR
Redaktionen

Från och med 1 januari 2024 kliver finanschefen på det danska förlaget Gyldendal, Peter Normann, in i styrelsen för Alrow Media, som ger ut den politiska nättidningen Altinget i de skandinaviska länderna och veckonyhetsbrevet Mandag Morgen med tillhörande tankesmedja i Danmark.

Peter Normann var CFO för danska TV 2 2008-2019 och senior rådgivare till Jyllands-Posten/Politikens Hus 2020-21. Han har tidigare även varit managementkonsult på McKinsey, investment banker på SEB och revisor på KPMG.

Den nya, femte styrelseledamoten bidrar med särskild kompetens inom media, IT/teknik och digital affärsutveckling. Han har lång erfarenhet av styrelsearbete med fyra nuvarande styrelseposter och 14 tidigare.

– Peter Normann kompletterar vår styrelses kompetens på ett perfekt sätt. Han har en gedigen finansiell erfarenhet från tv- och förlagsbranschen, som är nära besläktad med oss.  Dessutom har han stor och aktuell insikt i de nordiska och nordeuropeiska mediemarknaderna, säger styrelseordföranden och ägaren Rasmus Nielsen.

Om sitt nya förtroendeuppdrag säger Peter Normann:

– Altinget är ett superspännande bolag som jag följt i många år. Konceptet är modernt och välfungerande, och journalistiken präglas av neutralitet och kvalitet. Bolaget investerar i tillväxt i Norden, där både kommersiella och publicistiska ambitioner realiseras. Men det finns naturligtvis mycket mer att göra under de kommande åren. Därför är det ett stort nöje – men också ett förpliktigande uppdrag – att ansluta till styrelsen för Alrow Media.

Företaget sysselsätter cirka 200 personer och har kontor i Bryssel, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Utöver de nämnda består styrelsen i Alrow Media av de danska branschnamnen Christina Sulebakk, Anne Marie Kindberg och Lars L. Nielsen.

Läs också

Nämnda personer

Peter Normann

CFO Gyldendal, styrelseordförande danska streamingtjänsten Chapter
HD (Aarhus Universitet 1990)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00