Om  
Anders Jørning

Alrow Media får ny CFO

Alrow Media fann sin nya CFO på Wonderful Copenhagen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget.dk
Redaktionen

Mediekoncernen Alrow Media, som står bakom Altinget i Danmark, Sverige och Norge samt medie- och tankesmedjan Mandag Morgen i Danmark, har hittat en ny CFO.

Valet föll på Anders Jørning, som närmast kommer från en liknande position på regionens turismorganisation Wonderful Copenhagen, där han varit de senaste fem åren. 

Christoph Nørgaard, VD för Alrow Media, säger följande om utnämningen:

– Med Anders Jørning får vi en stark ledare med gedigen erfarenhet från hela det finansiella området. I ett tillväxtbolag som Alrow Media, som nu har bolag i Danmark, Sverige och Norge, behövs en erfaren ledare med en stark finansiell bakgrund. Anders är rätt ledningsprofil för ett mediehus som Alrow Media. 

Anders Jørning ser fram emot att börja på Alrow Media:

– Jag ser fram emot att ta mig an uppgifterna på Alrow Media och bli en del av ett innovativt nordiskt mediehus. Jag ser fram emot att bidra till den fortsatta tillväxtresan i Danmark, Norge och Sverige och bidra till att uppfylla ambitionerna att bli Nordens största politiska mediehus, säger han.

Anders Jørning är 49 år och utbildad cand.polit. från Köpenhamns universitet (2000). Innan han började på Wonderful Copenhagen var han CFO på Vækstfonden 2013-2018. Dessförinnan var han på YouSee 2004-2013 och på TDC 2000-2004. Privat bor han i Köpenhamn med sin fru Rikke och deras två barn. 

Anders Jørning tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2024.

Nämnda personer

Anders Jørning

CFO/ekonomichef Alrow Media (Altinget och Mandag Morgen)
Cand. polit. (Köpenhamns universitet, 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00