Om  
Ardalan Shekarabi

Nu får du bestämma vad Ardalan Shekarabi ska prata om

Som en del av ett initiativ till förmån för Rädda barnens arbete med att hjälpa krigsdrabbade barn i Ukraina är det nu möjligt att lägga bud på en lunch med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S), som auktioneras ut på sajten Tradera.  

I pressmeddelandet konkurreras Shekarab ut av möjligheten att köpa Agneta Sjödins avlagda lur. Men i politiksfären är troligtvis lunchen med honom högvilt. 
I pressmeddelandet konkurreras Shekarab ut av möjligheten att köpa Agneta Sjödins avlagda lur. Men i politiksfären är troligtvis lunchen med honom högvilt. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sanna Rayman

Vill du prata med Ardalan Shekarabi om hans tid som SSU-ordförande? Förhöra dig lite om hans senast utskickade regeringsuppdrag, om att Försäkringskassan nu måste säkerställa utbetalningar från socialförsäkringen under krig och krigsfara? Kanske är du lobbyist som har svårt att komma till i ministerns kalender?

Oavsett skäl har möjligheten till en lunchdejt med socialförsäkringsministern just öppnat sig, för den som är hugad. I ett pressmeddelande från auktionssajten Tradera nämns förvisso inte just auktionen med socialförsäkringsministern. Där konkurreras han ut av det mer stjärnspäckade innehållet. Som att det går att buda på Agneta Sjödins gamla mobiltelefon eller köpa Petter Alexis Askergrens akvarell föreställande Sergels Torg. 

Men, av annonsen på auktionssajten framgår att vinnaren av lunchen med Ardalan Shekarabi kommer att få följa med till ett av socialförsäkringsministerns favoritställen och framför allt: att vederbörande får välja samtalsämnen under lunchen. 

Nämnda personer

Ardalan Shekarabi

Vice ordförande (S) justitieutskottet
jur. kand (Uppsala uni., 2007), doktorand i offentlig rätt (Uppsala uni., 2010-)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00