Debatt

SD i Stockholm: Bromma sjukhus står på tur

SLUTREPLIK. En utförsäljning av Bromma sjukhus och Sabbatsberg sjukhus är tveksamma beslut, inte minst med hänsyn till behoven vi står inför inom den geriatriska vården, skriver Gabriel Kroon och Leonid Yurkovskiy (SD).

Foto: Pixabay
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.
Leonid Yurkovskiy (SD)
Fastighets- och serviceansvarig, Region Stockholm
Gabriel Kroon (SD)
Gruppledare, Region Stockholm
 

Moderaterna har svarat på vår artikel och vårt ställningstagande om att bevara viktiga vårdfastigheter. Svaret mynnar ut i anklagelser om planekonomi och ökad byråkrati. Att efterfråga nytta och effektivitet av regionen som fastighetsförvaltare är varken planekonomi eller byråkrati, det är att ta ansvar för sitt, av folket givna, uppdrag.

Läs också

"Agera smörjmedel"

Faktum är att skattebetalare tvingas betala skatt för att regionen ska fullfölja ett antal uppdrag. Inte för att lämna över ansvaret till andra aktörer och försöka agera smörjmedel för marknadens intressen. Det anges ingen god anledning till att avsäga sig ansvaret och vi menar på att Region Stockholm har goda möjligheter att lyckas som en del i marknaden.

Mindre glädjande

Det är glädjande att Moderaterna delar vår syn när det kommer till fokus på kärnverksamheten, men detta fråntar dock inte oss ansvaret från att säkra framtida fastighetsbehov och maximera nyttan för våra invånare.

Flera tidigare affärer har varit misslyckanden, och att blint förlita sig på marknadskrafterna är lika bristfällig som vänsterns förhållningssätt till staten.

Leonid Yurkovskiy och Gabriel Kroon 
Sverigedemokraterna

Mindre glädjande är att Moderaterna fortfarande inte har något att säga till sitt försvar, vare sig det kommer till tidigare misslyckanden eller till varför man väljer att sälja av den trygghet som tillhör alla invånare i Stockholms län.

Tveksamma utförsäljningsbeslut

Majoritetens utförsäljningar fortsätter – nu är det Bromma sjukhus och Sabbatsberg sjukhus som står på tur. Dessa är tveksamma utförsäljningsbeslut, inte minst med hänsyn till behoven vi står inför inom den geriatriska vården, något som regionrevisorerna i Stockholm även har påpekat.

Flera tidigare affärer har varit misslyckanden, och att blint förlita sig på marknadskrafterna är lika bristfällig som vänsterns förhållningssätt till staten. Det vore klokt av Moderaterna att börja lära sig av sina misstag om man aspirerar på ett framtida förtroende från väljarna.

Dokumentation

Läs tidigare inlägg i debatten:

M i Stockholm: Regionen ska äga strategiska fastigheter

Regionen ska fokusera på kärnuppgifterna sjukvård och kollektivtrafik. Vi ska endast äga strategiska fastigheter, som exempelvis våra akutsjukhus. Det skriver fastighets- och servicelandstingsrådet Charlotte Broberg (M).

SD i Stockholm: Utförsäljning av vårdfastigheter är ett skatteslöseri

Den försäljningsinriktade fastighetspolitiken, introducerad av Moderaterna i dåvarande Stockholms läns landsting, har inneburit ett av de största skatteslöserierna i modern tid, skriver Gabriel Kroon och Leonid Yurkovskiy (SD).



E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00