Pappamånad får kritik för kärnfamiljsfokus

FÖRÄLDRAFÖRSÄKRING. Den så kallade tredje pappamånaden föreslås träda i kraft första januari nästa år. Men förslaget, som nyligen varit ute på remiss, får kritik för sitt fokus på kärnfamiljen.

Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR, anser att målet är en helt individualiserad föräldraförsäkring och att lagförslaget är ett steg i rätt riktning. <br>
Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR, anser att målet är en helt individualiserad föräldraförsäkring och att lagförslaget är ett steg i rätt riktning.
Ella Sundström

En till månad i föräldraförsäkringen ska reserveras för den andra föräldern från och med 1 januari nästa år om regeringens planerade lagförslag blir verklighet. Lagförslaget som har varit ute på remiss

Dokumentation

Läs mer:

Extra pappamånad sänker jämställdhetsbonus

FÖRÄLDRAFÖRSÄKRING. När den extra pappamånaden införs år 2016 kommer jämställdhetsbonusen att sänkas med 3 000 kronor per barn. Samtidigt kräver riksdagen att regeringen höjer bonusen med 6 000 kronor i år.

Tredje pappamånad i vår

FÖRÄLDRAFÖRSÄKRING. Ingen förälder har ensamrätt på att vara hemma med barnen. Regeringen lägger i maj ett lagförslag om att utöka antalet pappamånader från två till tre.


Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00