Om  
Johan Jakobsson

Förundersökningen mot Kristerssons statssekreterare läggs ner

Förundersökningen mot statsministerns statssekreterare Johan Jakobsson läggs ner. ”Väntat och rimligt”, skriver Jakobsson på sociala medier.

Johan Jakobsson väntar fortfarande på överprövningen från Länsstyrelsen i Stockholm.
Johan Jakobsson väntar fortfarande på överprövningen från Länsstyrelsen i Stockholm.Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Axel Hyttnäs Telin

Det var i november som Ulf Kristerssons statssekreterare Johan Jakobsson polisanmäldes efter att ha byggt ett trädäck vid sitt sommarhus utan tillstånd.

Därefter inleddes en utredning om otillåten miljöverksamhet och brott mot områdesskyddet. Den utredningen har nu lagts ned, vilket Ekot var först med att rapportera om. Åklagaren konstaterar att händelserna, som hände för mer än fyra år sedan, antingen är preskriberade eller inte går att bevisa.

Johan Jakobsson kommenterar saken själv på Facebook.

”Nu fick jag veta att åklagaren har lagt ner ärendet som jag skrev om i november. Väntat och rimligt”, skriver han och fortsätter:

”Det som går att utläsa av åklagarens beslut är att anmälningarna inte gett anledning att misstänka att brottslig gärning har begåtts, vilket jag vetat från början då jag bara försökt följa de regler som finns.”

Överprövning pågår

Värmdö kommun har i efterhand godkänt bygget. Men godkännandet kommer att överprövas eftersom det enligt Länsstyrelsen i Stockholm finns skäl att ifrågasätta kommunens bedömning.

Nämnda personer

Johan Jakobsson

Statssekreterare hos statsminister Ulf Kristersson (M)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00