Om  
Carl Ståhle

Ståhle utmanar Helldén om språkrörsposten

Carl Ståhle, idag digitaliseringsexpert på Sveriges allmännytta, utmanar valberedningens kandidat Daniel Helldén om posten som Miljöpartiets språkrör.

Carl Ståhle står fast vid sin kandidatur till språkrör trots att valberedningen föreslår Daniel Helldén. 
Carl Ståhle står fast vid sin kandidatur till språkrör trots att valberedningen föreslår Daniel Helldén. Foto: SABO
Louise Carlsson-Örning

Miljöpartiets valberedning har föreslagit Daniel Helldén som nytt manligt språkrör tillsammans med Märta Stenevi. Nu säger flera av de manliga kandidater som ställt sig till förfogande att de kommer att utmana Daniel Helldén om posten, skriver TT

En av dem är Carl Ståhle som är arkitekt och nuvarande digitaliseringsexpert på Sveriges allmännytta. 

Carl Ståhle har tidigare sagt till Altinget att han är beredd att ställa upp även om partiet beslutar att gå över till en partiledare, ett beslut som också ska klubbas på partiets kongress den 17-19 november. 

– Ideologiskt är jag helt för det delade ledarskapet, sa han i augusti. Men han tror att man behöver göra en annan uppdelning mellan språkrören.

– Jag tror snarare att det andra språkröret bör jobba mycket mer lokalt och regionalt och bygga förankring ute i landet. Vi i miljöpartiet anklagas ibland, till viss del orättvist, för att ha kommit lång ifrån landsbygden. Men där behöver vi bli bättre.

Förutom Carl Ståhle har även Magnus P Wåhlin, Martin Marmgren och Torbjörn Nilsson sagt att deras kandidatur kvarstår. EU-parlamentarikern Pär Holmgren och Gröna studenters talesperson William Ulrici har ännu inte lämnat något besked efter att valberedningen presenterat sitt förslag.

 

Läs också

Nämnda personer

Carl Ståhle

Digitaliseringsexpert Sveriges allmännytta

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00