Så mobiliserar civilsamhället inför Cop26

På lördag börjar FN:s 26:e klimatkonferens Cop26. Enligt Jennifer Lenhart, WWF, har civilsamhällesorganisationernas närvaro vid konferens blivit viktigare för varje år. ”Klimatkrisen är inte bara en miljöfråga” säger hon i en intervju med Altinget.

Cop26 är FN:s 26:e klimatmöte och anordnas av Storbritannien i samarbete med Italien. Cop står för ”partskonferensen” för FN:s ramkonvention om klimatförändringar. 
Cop26 är FN:s 26:e klimatmöte och anordnas av Storbritannien i samarbete med Italien. Cop står för ”partskonferensen” för FN:s ramkonvention om klimatförändringar. Foto: Michael Probst/TT
Marie Lundahl

Under de två första veckorna i november pågår FN:s klimatkonferens i Glasgow, Skottland, där världens ledare möts för att förhandla om hur man med gemensamma krafter ska påskynda arbetet med att lösa klimatkrisen.

– De senaste åren har det blivit alltmer viktigt att andra aktörer än nationella regeringar är med vid förhandlingsbordet. Som civilsamhället till exempel, säger Jennifer Lenhart, WWF, till Altinget.

Jennifer Lenhart, global samordnare för WWF:s stadsprogram, PhD i lokala klimatstrategier.
Jennifer Lenhart, global samordnare för WWF:s stadsprogram, PhD i lokala klimatstrategier. Foto: WWF
 

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00