Så gick det för politikerna med civilsamhälleskoppling

När utlandsröster och personkryss nu har räknats färdigt så står det klart att såväl Azadeh Rojhan Gustafsson (S) som Malin Danielsson (L) får behålla sina riksdagsplatser.

Efter att de sista förtids- och utlandsrösterna har räknats, som här i Malmö, så är också resultatet klart för de ledamöter som civilsamhället kan förväntas ha ett särskilt intresse för. 
Efter att de sista förtids- och utlandsrösterna har räknats, som här i Malmö, så är också resultatet klart för de ledamöter som civilsamhället kan förväntas ha ett särskilt intresse för. Foto: Johan Nilsson/TT
Anders Gustafsson

Som Altinget skrev i förra veckan låg framför allt Malin Danielsson illa till, men inte heller för Azadeh Rojhan Gustafssons del var mandatet säkrat.

Den senare är Socialdemokraternas talesperson i civilsamhällesfrågor och ordinarie ledamot i kulturutskottet. Malin Danielsson har suttit i arbetsmarknadsutskottet sedan 2020, och hon har exempelvis drivit frågan om avskaffad internmoms för civilsamhällesorganisationer.

För Socialdemokraternas del har de avgående ministrarna Ida Karkiainen (civil), Matilda Ernkrans (bistånd), Anders Ygeman (idrott) och Ardalan Shekarabi (socialförsäkring) säkrat sig riksdagsplatser.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00