Regeringen gick emot Skolverkets önskan – skär ner på uppdrag

Skolverket hoppades på pengar till myndighetens uppdrag att hålla kvalitetsdialoger med huvudmännen i budgeten. I stället drar regeringen ner satsningen med 61 miljoner nästa år.

Regeringen har dock inte fattat beslut om att ändra Skolverkets uppdrag, meddelar myndigheten som ska ha en dialog med regeringen framöver.
Regeringen har dock inte fattat beslut om att ändra Skolverkets uppdrag, meddelar myndigheten som ska ha en dialog med regeringen framöver.Foto: Anders Wiklund/TT
Rebecka Prahl

Regeringen gör en omprioritering från Skolverkets kvalitetsdialoger med huvudmännen i sin budget. Anslaget minskas med 61 miljoner kronor 2023 och beräknas minska med 85 miljoner kronor från och med 2024.

”Vi har läst budgetpropositionen och noterat att regeringen vill göra en effektivisering av Skolverkets arbete med riktade insatser mot huvudmän”, säger Katarina Tiväng, stabchef på Skolverket, i ett skriftligt meddelande till Altinget. 

Regeringen har dock inte fattat beslut om någon ändring av Skolverkets uppdrag, uppger Tiväng, som tillägger att ”utifrån detta kommer Skolverket ha en dialog med vår uppdragsgivare.” 

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00