Löfven: Ett lag för samhällsbygget

REGERINGSOMBILDNING. Tre nya ministrar tar plats i Stefan Löfvens regering. Det är en regeringsombildning som ger Sverige en EU-minister och där en del statsråd får nya uppgifter. 

<br>På onsdagen presenterades &nbsp;nya ministrar och förändringar i regeringen.
 Från vänster:&nbsp;Ann Linde, Peter Eriksson, Isabella Lövin, Stefan Löfven, Karolina Skog 
och Ibrahim Baylan.<br>

På onsdagen presenterades  nya ministrar och förändringar i regeringen. Från vänster: Ann Linde, Peter Eriksson, Isabella Lövin, Stefan Löfven, Karolina Skog och Ibrahim Baylan.
Per-Anders Sjögren

För statsminister Stefan Löfven är förändringen ett led i att möta de utmaningar som Sverige står inför – att skapa nya jobb, bygga fler bostäder, stoppa segregation, möta förändringar i

Dokumentation

De nya ministrarna

Ann Linde (S), EU- och handelsminister.  Fram till nyligen statssekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman i justitiedepartementet. Har under lång tid arbetat med internationella frågor och EU i partiet och i tidigare S-regeringar. Född 1961.

Karolina Skog (MP), miljöminister. Tidigare bland annat kommunalråd i Malmö och språkrör för Gröna studenter. Född 1976.

Peter Eriksson (MP) bostads- och digitaliseringsminister. Valdes in i EU-parlamentet 2014. Tidigare bland annat språkrör och ordförande i riksdagen konstitutionsutskott. Född 1958.

Alla förändringar i regeringsombildningen den 25 maj 2016


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00