Om  
Kristina Persdotter

Tidigare statssekreterare blir Unionens nya politikchef

Kristina Persdotter, som var statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström (S), blir ny chef för politiksektionen på fackförbundet Unionen.

Persdotter var statssekreterare på utbildningsdepartementet mellan maj 2019 och oktober 2022. 
Persdotter var statssekreterare på utbildningsdepartementet mellan maj 2019 och oktober 2022. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Rebecka Prahl

Kristina Persdotter tillträder som chef på politiksektionen på Unionen den 2 maj. Karensnämnden ger den tidigare statssekreteraren grönt ljus, enligt det beslut som Altinget har tagit del av.

Persdotter var statssekreterare på utbildningsdepartementet mellan maj 2019 och oktober 2022. Från november 2021 ansvarade hon för kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, folkbildning, studiestöd och Unesco.

Nya rollen

Politiksektionen på Unionen ansvarar för utredningsarbete kopplat till regleringar via kollektivavtal, framtagande av ställningstaganden och kunskap om policyutveckling.

I sin anmälan till Karensnämnden uppger Kristina Persdotter att hon som chef för politiksektionen kommer leda arbetet och ansvara för att säkerställa verksamhetsdrift, verksamhetsplanering, måluppföljning och budgetarbete samt vidhålla en god arbetsmiljö för sektionens medarbetare.

Nämnda personer

Kristina Persdotter

Chef politiksektionen Unionen
Pol. mag i statsvetenskap (Uppsala uni., 2009)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00