Debatt

"Svårt möta lågkonjunktur med Vänsterpartiets företagarhat"

SLUTREPLIK. Vänsterns rent företagarfientliga politik riskerar att ta död på flera små företag vid en lågkonjunktur, skriver Magnus Persson (SD).

Foto: Sverigedemokraterna
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.
Av: Magnus Persson (SD)
ledamot arbetsmarknadsutskottet
 
Jag har tagit del av Vänsterpartiets replik på min debattartikel gällande undantagen i LAS. Som vanligt bemöter Vänsterpartiet sina politiska motståndare med en extremt bullrig plakatpolitik som är mer präglad av ideologi och företagarhat än sakliga argument. Skribenterna visar inget intresse för att ta del av hur vi resonerar med vårt förslag.

Jag har själv jobbat som byggnadsarbetare i 25 år, jag har varit både facklig förtroendeman och skyddsombud. Jag har deltagit i åtskilliga förhandlingar gällande uppsägningar så när det gäller tolkningen av LAS har skribenterna ingenting att lära mig.

Kompetenser viktiga för överlevnad

I dag är de svenska småföretagen nyckeln till sysselsättning och riktiga jobb på den svenska arbetsmarknaden. Vi politiker är skyldiga att ge dem rätt förutsättningar för att kunna utvecklas, hantera lågkonjunkturer och på sikt växa och skapa fler arbetstillfällen.

Vårt syfte med förslaget att utöka undantagen för småföretagen (upp till 10 anställda) är att företagen vid framför allt lågkonjunkturer ska kunna bibehålla den nyckelkompetens som företaget behöver för att kunna bedriva sin verksamhet. Som exempel kan vi ta ett mindre verkstadsföretag som har utbildade CNC-operatörer eller det lilla byggföretaget som har en anställd med kran-och lastbilskörkort, kompetenser som är extra viktiga för driften av företaget och dess överlevnad.

V röstade nej till utökad preskriptionstid

Att måla upp Sverigedemokraterna som ett arbetarfientligt parti visar bara på okunskap om vår politik, till exempel är vi det parti som satsar mest pengar på arbetsmiljö och förbyggande arbete samt driver förslaget om utökade preskriptionstider för arbetsmiljöbrott. Detta förslag har Vänsterpartiet för övrigt röstat nej till.

V vill att vi ska bli som Venezuela

Jobb skapas i välmående företag med rätt förutsättningar och det ligger i sin tur till grund för nöjda löntagare och ökad sysselsättning. Vänsterns rent företagarfientliga politik gör tvärtom, den skapar problem på arbetsmarknaden eftersom partiets hela ideologi handlar om hat mot privata företag och privat ägande. Vänsterpartiet drömmer om att förstatliga så många delar som möjligt i ett samhälle. Utifrån det förstår jag att skribenterna vill se ett samhälle likt Venezuela men det socialistiska experimentet har bara lett till svält, fattigdom och misär.

Kolchosens tid är förbi och det skall vi vara glada över.

Nämnda personer

Magnus Persson

Riksdagsledamot (SD), ordförande arbetsmarknadsutskottet, arbetsmarknadspolitisk talesperson
Gymnasieutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00