Om  
Kaarina Sundelin
Ann-Sofi Lodin

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götaland

Kaarina Sundelin har tillträtt som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götaland under en pågående rekryteringsprocess. 

Sundelin är tidigare förvaltningschef för Närsjukvården Halland och biträdande sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus.

Parallellt med det nya chefsuppdraget, arbetar hon kvar som regional direktör för koncernstab beställning och produktionsstyrning. Hon efterträder Jan Kilhamn som återgår till sin tidigare tjänst som forsknings- och utvecklingschef för hälso- och sjukvård, enligt de beslut som togs i regionstyrelsen i vintras.

– Det är viktigt att förutsättningarna är så tydliga och bra som möjligt inför rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Därför avvaktar vi med rekryteringsprocessen tills vi vet hur den politiska organisationen kommer att se ut i nästa mandatperiod. Jag vill tacka Jan Kilhamn för hans insatser som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, inom såväl hälso- och sjukvårdsstaben som i ledning och styrning av koncernen, säger Ann-Sofi Lodin, i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Kaarina Sundelin

Hälso- och sjukvårdsdirektör Region Västra Götaland

Ann-Sofi Lodin

Regiondirektör Västra Götalandsregionen

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00