Han blir tf regiondirektör i Region Kronoberg

Region Kronoberg söker efter en ny regiondirektör, men innan regionstyrelsen har fått en ny ordförande kommer det inte gå att tillsätta positionen. Andreas Liljenrud blir tillförordnad regiondirektör så länge.

Andreas Liljenrud blir tf regiondirektör när en efterträdare ska utse en annan efterträdare.
Andreas Liljenrud blir tf regiondirektör när en efterträdare ska utse en annan efterträdare.Foto: Alexander Hall/Region Kronoberg
Albin Bohlin

Region Kronobergs regiondirektör Martin Myrskog meddelade i november att han slutar. Och i april slutar regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M). För att den avgående regionstyrelseordförandens efterträdare ska få möjlighet att vara delaktig i rekryteringsprocessen blir Andreas Liljenrud tillförordnad regiondirektör. I dag är han ställföreträdande regional utvecklingsdirektör i Region Kronoberg.

– Jag känner regionens verksamhet och vår organisation i delar – men för mig blir det nu viktigt att sätta mig in i de frågor som jag har mindre erfarenhet av, till exempel hälso- och sjukvården, säger Andreas Liljenrud i ett pressmeddelande.

Nyligen har ett skifte på hälso- och sjukvårdsdirektörsposten ägt rum i Region Kronoberg. Den 1 mars efterträddes Jessika Andersén av Ewa Ekman, som hade varit tf på posten sedan Roger O Nilsson avgick med omedelbar verkan förra våren.

Andreas Liljenrud tillträder som tf regiondirektör den 1 juni och blir kvar på posten året ut eller till dess en efterträdare har rekryterats.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00