Om  
Andreas Mörck

Han går från Sveriges Lärare till friskolorna

Friskolornas riksförbund blir Almega utbildning. Andreas Mörck tar över efter Ulla Hamilton som slutade i juni. ”Det är hög tid att vi släpper dagens polariserade skoldebatt”, säger han. 

Rebecka Prahl

Andreas Mörck kommer närmast från posten som kanslichef på fackförbundet Sveriges Lärare, men valde att sluta på kongressen i maj då förbundet beslutade att verka för att vinstdrivande aktiebolag inte ska få driva skolor.

Nu tar Mörck över som förbundsdirektör när Friskolornas riksförbund blir Almega utbildning. 

– Jag ser fram emot att leda en omstart för Sveriges fristående skolor. Mitt fokus kommer att ligga på att skapa rätt förutsättningar för Sveriges elever, lärare och skolledare. Det är hög tid att vi släpper dagens polariserade skoldebatt och gemensamt tar ett krafttag för att utveckla svensk skola i rätt riktning, den utvecklingen börjar och slutar i klassrummet eller i verksamheten på förskolan, säger Andreas Mörck i ett pressmeddelande.

Den 1 september tillträder Andreas Mörck sin nya tjänst. 

Läs också

Nämnda personer

Andreas Mörck

Förbundsdirektör Almega utbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024