Om  
Anitra Steen

Anitra Steen lämnar ordförandeuppdrag

Efter sju år väljer Anitra Steen att lämna Akademiska hus. ”Det har varit en spännande tid i bolaget”, säger hon om sin tid på posten.

Systembolagets tidigare vd Anitra Steen lämnar ordförandeuppdraget på Akademiska hus.
Systembolagets tidigare vd Anitra Steen lämnar ordförandeuppdraget på Akademiska hus.Foto: Jörgen Hildebrandt
Axel Hyttnäs Telin

Det var under 2016 som Anitra Steen tillträdde som styrelseordförande för statligt ägda Akademiska hus, som förvaltar byggnader där personer studerar, forskar och arbetar.

Nu väljer hon att lämna ordförandeposten.

– Det har varit en spännande tid i bolaget. Akademiska hus har tagit stora kliv vad gäller omställningen mot ett mer hållbart samhälle, där klimatfrågan har stått i fokus, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigare Systemet-vd

Anitra Steen har varit vd för Systembolaget, ordförande för både Svenska spel och Afa försäkring, generaldirektör för nu nedlagda myndigheten Verket för högskoleservice och är sedan 1996 ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

Hon har också varit statssekreterare hos Göran Persson under hans tid som skolminister och finansminister. Paret gifte sig 2003 på Harpsund.

Väljs i april

Vem som tar över som ordförande för Akademiska hus väljs på årsstämman. Den kommer äga rum i Stockholm den 26 april, och enligt pressmeddelandet förväntas nomineringsprocessen vara klar inom kort.

Nämnda personer

Anitra Steen

Samordnare i Södertälje
fil. kand. i samhälls- och beteendevetenskap (Uppsala uni., 1971)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00