Neurolog tilldelas prispengar för MS-forskning

Uppsala-forskare får en miljon kronor från minnesfond. 

Naomi Abramowicz

Joachim Burman, överläkare vid Akademiska sjukhuset och forskare i klinisk neurologi vid Uppsala universitet, får Bjarne Ahlströms minnesfonds pris 2021 på en miljon kronor för sin forskning om multipel skleros (MS) och stamcellstransplantationer.

– Sannolikt kommer pengarna att användas inom ett projekt som är i tidigt stadium och där man ännu inte kan ansöka om reguljära forskningsmedel. Det har potential att generera spännande data och förhoppningen är vi därmed ska kunna öppna upp ett nytt fruktbart forskningsspår, säger Burman i ett pressmeddelande. 

Stiftelsen Bjarne Ahlströms minnesfond för medicinsk forskning grundades 2017 och syftar till att främja vetenskaplig forskning inom medicin. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024