Danska försvaret och Sweco i mångmiljonaffär

Den danska försvarsmaktens fastighetsförvaltare Forsvarsministeriets ejendomsstyrelse, har ingått ett avtal med Sweco som innebär att konsultbolaget ska ha ensamt ansvar för underhåll, utveckling och hållbarhet.

Albin Bohlin

Kaserner, flottbaser, övningsfält, skjutbanor och flygplatser är några av de fastigheter som Sweco kommer att ha ansvar för utvecklingen av. Inriktningen på energi- och miljöområdet för hela försvaret ingår även i uppdraget.

Det är första gången fastighetsförvaltaren enbart har avtal med en rådgivare.

– Vi är mycket glada att kunna bidra till detta viktiga samhällsuppdrag, att uppgradera och vidareutveckla det fysiska ramverket för Danmarks försvarsmakt. Vi valdes på grund av vårt sektorsöverskridande perspektiv när vi löser uppgifter, säger Swecos Danmarkschef Dariush Rezai i ett pressmeddelande.

Uppdraget sträcker från maj 2024 och fyra år framåt. Den beräknade kostnaden för uppdraget är 160 miljoner danska kronor, vilket motsvarar nästan en kvarts miljard svenska kronor i dagens växlingskurs.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024