Om  
Linnéa Bjärum

Liberal pressekreterare blir presschef i Bryssel

Karin Karlsbros pressekreterare Linnéa Bjärum befordras till Liberalernas presschef i EU-parlamentet, men behåller också tidigare arbetsuppgifter.

Miranda Olsson

Linnéa Bjärum har ”med stor framgång” arbetat för att öka Liberalernas synlighet i media, skriver partiet i ett pressmeddelande där de annonserar att pressekreteraren nu utsetts till partiets presschef i parlamentet.

Tjänsten är ny och har ”ett större fokus på det strategiska och långsiktiga arbetet”, skriver partiet i ett mejl till Altinget. Därmed blir Linnéa Bjärums större ansvar på Liberalernas kansli i Bryssel formaliserat, och mer löpande arbete ska delegeras till andra kollegor på kansliet.

Men trots den nya titeln som kommer Bjärum fortsätta som pressekreterare, med ansvar för presskontakter hos Liberalernas enda parlamentariker Karin Karlsbro. 

“Det har varit en förmån och att få arbeta med Linnéa Bjärum som är en extremt kompetent medarbetare med brinnande intresse för att kommunicera Liberalernas arbete i Europaparlamentet. Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete när hon nu kliver in i rollen som presschef,” säger hon i ett pressmeddelande. 

Linnéa Bjärum har varit pressekreterare i Bryssel sedan september 2022. Hon har tidigare varit engagerad i Liberala Ungdomsförbundet och Liberalerna Malmö. 

 

Nämnda personer

Linnéa Bjärum

Presschef för Liberalerna i Europaparlamentet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024