Lämnar polisen för att nattvandra

Polisen och samhällsdebattören Nadim Ghazale blir ny verksamhetschef för Nattvandring.nu. Han ersätter Jan Lundholm, som går i pension till sommaren.

Foto: Mattias Garcia
Anders Gustafsson

– Sverige befinner sig i ett läge där behovet av ett starkt civilsamhälle aldrig har varit större. De 60 000 vuxna som är ideellt engagerade inom nattvandring.nu fyller en oerhört viktig funktion för att skapa ett tryggt samhälle för unga människor, säger Nadim Ghazale i ett pressmeddelande.

Ghazale har i 18 år arbetat som polis i Borås och har för allmänheten kanske mest blivit känd för sin medverkan Sommar i P1, Min sanning och Veckans brott.

Nattvandring.nu är en ideell förening som grundades 2008. De vill utveckla nattvandringen i Sverige och har i dag avtal med ett 40-tal kommuner. Skandias stiftelse Idéer för livet och Bankomat AB finansierar verksamheten. Nadim Ghazales främsta uppgift blir att hitta nya samarbetspartners.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024