Om  
Caroline Källner

Lämnar Forum för levande historia för fredsfrämjande på MSB

Caroline Källner har tillträtt en tjänst som enhetschef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), där hon ska leda arbetet med fredsfrämjande insatser.

Anders Gustafsson

Caroline Källner kommer närmast från Forum för levande historia, där hon har synts i flera roller, bland annat som tillförordnad överintendent efter att Ingrid Lomfors slutade 2021.

”Nu börjar ett nytt äventyr för mig. Känns så spännande att få jobba med så kompetenta och erfarna medarbetare i fredsfrämjande insatser runt om i världen”, skriver hon på Linkedin.

Caroline Källner satt med som expert i den parlamentariska utredningen om kriminalisering av förnekande av Förintelsen och av vissa andra brott. De lämnade sitt slutbetänkande till regeringen i april i år.

Hon har tidigare också arbetat på biståndsorganisationen Diakonia och varit generalsekreterare för Röda korsets ungdomsförbund.

Nämnda personer

Caroline Källner

Enhetschef fredsfrämjande insatser, MSB
Fil. mag systemekologi (Stockholms uni., 2001), gymnasielärare (Lärarhögskolan, 2002), internationell politik (Stockholms uni., 2002), journalistik (Poppius, 2004)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024