Jusek rekryterar ny opinionsbildare

Anna Nitzelius blir ny opinionsbildare på akademikerförbundet Jusek. Hon kommer att ansvara för Juseks opinionsbildning inom rättspolitik och förvaltningspolitik. 

Hedda Jakobsson

Anna Nitzelius är jurist och kommer närmast från förhandlingsorganisationen OFR, Offentliganställdas Förhandlingsråd. Nu anställs hon av JUESK som opinionsbildare i frågor inom rättspolitik och förvaltningspolitik. 

– Rättsfrågorna står högt upp på dagordningen i samhällsdebatten just nu. Många av Juseks medlemmar har dessutom viktiga funktioner i rättssamhället. Det ska bli roligt att sätta tänderna i förbundets arbete inom det här området, säger Anna Nitzelius, opinionsbildare på Jusek i ett pressmeddelande. 

På OFR arbetade Anna som biträdande kanslichef och förbundsjurist. Hon har en bakgrund inom regeringskansliet och riksdagen, där hon bland annat har arbetat med arbetsrätt och EU- frågor.

– Anna Nitzelius har en gedigen erfarenhet från partsvärlden och statlig förvaltning. Hennes kompetens och bakgrund kommer att vara en stor tillgång för Jusek. Under valåret kommer vi att fokusera mycket av förbundets opinionsbildning på de rättspolitiska frågorna, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek,  i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00