Baudin efter mötet: ”Fick inga svar på kraven”

Oppositionens partisekreterare är missnöjda efter mötet om SD:s anonyma konton. ”Jag fick inga svar på de krav jag ställt tidigare”, säger Tobias Baudin.

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och Centerpartiets partisekreterare Karin Ernlund är båda missnöjda efter mötet med riksdagspartiernas partisekreterare.
Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och Centerpartiets partisekreterare Karin Ernlund är båda missnöjda efter mötet med riksdagspartiernas partisekreterare.Foto: Pontus Lundahl/TT
Axel Hyttnäs Telin

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin är inte särskilt nöjd efter måndagens möte med partisekreterarna. Partiet har tidigare krävt att Sverigedemokraternas tjänstemän på Regeringskansliet ska säkerhetsprövas igen efter Kalla faktas avslöjande om SD:s ”trollfabrik”.

– Jag fick inga svar på de krav jag ställt tidigare, eller besked om när statsministern kommer träda fram eller när säkerhetsrådet samlas, säger han till Aftonbladet.

– Vi kommer fortsätta fråga Kristersson ”när tänker du kliva fram?”

Centerpartiet har bland annat krävt att myndigheter ska utreda SD:s eventuella inblandning i desinformationskampanjen mot den svenska socialtjänsten.

– Vi fick ingenting konkret överhuvudtaget från regeringen, säger partisekreteraren Karin Ernlund till TT.

SD: Inga nya krav på partiet

SD:s partisekreterare Mattias Bäckström Johansson uppfattar inte att några nya krav ställdes på partiet under mötet. Tidigare under måndagen gick L ut med ett förslag om att införa en gemensam uppförandekod, något som redan finns på EU-nivå.

– Vi har inget problem att diskutera en sådan här uppförandekod, men vi ser i första hand inget behov av att vända sig till en sådan de europeiska partierna diskuterat fram, säger Bäckström Johansson till Expressen.

Nämnda personer

Tobias Baudin

Partisekreterare Socialdemokraterna
Gymnasieutbildning el/teleteknik

Karin Ernlund

Partisekreterare Centerpartiet
Master i offentlig administration (Hong Kongs uni. 2008)

Mattias Bäckström Johansson

Riksdagsledamot (SD), partisekreterare, ledamot i partistyrelsen
Driftingenjör (Högskolan i Kalmar, 2008)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00