SD: Skarpare lagar mot brott i förort

RÄTTSVÄSEN. Sverigedemokraterna vill införa en särskild lag om undantagstillstånd som kan aktiveras vid oroligheter i problemområden.

På torsdagen presenterade Sverigedemokraterna sin plan för att skapa trygghet i de utsatta områden runt om i Sverige. Det handlar om att minska brottsligheten, stärka svensk kultur och värderingar, förbättra skolan, få fram fler och fler jobb samt att förbättra den fysiska miljön – att göra det vackrare i de utsatta områdena, enligt partiledaren Jimmie Åkesson.

Men fokus i insatserna ligger på ökad polisiär närvaro och att ge polisen bättre befogenheter för att upprätta lag och ordning.  Om inte det sker så spelar det ingen roll vilka andra sociala insatser som sätts in, enligt Åkesson.

– Det initialt viktiga är att vi återupprättar lag och ordning i de utsatta områdena, i de förlorade områdena. Och detta måste ske till varje pris. Det duger inte att man bjuder huliganerna på fika eller grillad korv, vi måste med kraft slå ner de destruktiva strukturer som finns i de här områdena, sade Jimmie Åkesson vid en presskonferens i Almedalen.

Login